چگالی یخ – آیا می دانید چگالی یخ چقدر است؟

چگالی یخ
نویسنده am.admin تاریخ تیر ۱۴, ۱۳۹۶ دسته وبلاگ

چگالی یخ

چگالی یخ : یکی از کارهایی که در آزمایشگاه ها انجام میشود به دست آوردن موجودیت و اصالت یک ماده میباشد ما در این مقاله قصد داریم نحوه به دست آوردن چگالی یخ را به دست آوریم.

در این آزمایشی که قرار است انجام دهیم مکعب های یخی در روغن شناور خواهند شد و شما خواهید دید که در هنگا ذوب یخ چگونه آب مایع تولید میشود و چگالی تغییر میکند. در این آزمایش چندین کشش سطحی نیز به عنوان قسمتی از این آزمایش مورد بررسی میشود.

 

برنامه ریزی این آزمایش:

این آزمایش یک بحث و اثبات بی خطر است که فقط نیاز به ۱۰ دقیقه زمان لازم دارد.

 

مواد شیمیایی لازم و ابزارهای آزمایش:

* استوانه ی مدرج (۱ dm3 ) (به نکته ی ۱ هم نگاه کنید.)* ۴۰۰ cm3 آب

* تکه های یخ (نکته ی ۲ را نیز ببینید.)

* روغن خوراکی ۴۰۰ cm3 (به عنوان مثال روغن خوراکی خالص)

* دوربین، وب کم یا هر وسیله ای که بتوان تصویر بزرگ شده ی آزمایش را روی پرده ی مناسبی نمایش داد؛ البته اگر تهیه ی آن راحت است.

 

نکات فنی

ترجیحاً از استوانه ی مدرج شیشه ای به جای نوع پلاستیکی آن استفاده نمایید. زیرا در این صورت به وضوح میتوانید وقایعی که در حال انجام است را مشاهده فرمایید. نکته بعدی اینکه بهتر است یخی که ساخته میشود از یخ های خوراکی آبی رنگ تهیه شود تا آزمایش به وضوح قابل مشاهده باشد. یخ ها را تا حد امکان فریز نماسسد تا مطمعاً شوید هیچ آبی وجود ندارد و تماماً تبدیل به یخ شده است. حال زمان آزمایش میزان چگالی آب میباشد ، روغن را درون استوانه بریزید و سپس یخ را بر روی روغن رها نمایید خواهید دید که یخ بر روی روغن شناور خواهد شد اما به تدریج که تبدیل به آب میشود مشاهده خواهید کرد که به لایه زیرین روغن منتقل خواهد شد و این یعنی چگالی یخ ، به همین راحتی شما چگالی آب را به وضوح مشاهده نمودید.


آبسردکن

دیدگاه ها